Предимствата от използване на ортопедични стелки

Ортопедичните стелки също така могат да предотвратят редица проблеми като болки в пищяла и колената или гръбнака, тъй като различната форма на стъпалата или липсата на стабилност в областта на краката може да доведе до неправилна стойка.

Стелките могат да спомогнат значително при стоене прав, ходене и бягане и да облекчат редица болки на ходилото и крака като ахилесов тендинит, болки в свода на стъпалото, метатарзалгия (болки в най-меката част на стъпалото - „възглавничките“), болки причинени от претоварване, плоскостъпие (дюстабан) и др.

Тендинит на ахилесовото сухожилие до голяма степен засяга атлетите. Ахилесовото сухожилие свързва мускулите на долната задна част на крака (прасеца) с петата. То се натоварва при ходене, тичане и скачане и се раздразва, а понякога възпалява при претоварване.

Под болки в свода на стъпалото се разбира възпалението и/или изгарящото усещане в областта на свода на ходилото. Плантарната фасция е широка ивица от фиброзна тъкан, разположена по протежение на долната част на стъпалото, която започва от петата и стига до пръстите на краката. Плантарният фасциит се причинява от прекомерно натоварване или разтягане на плантарната фасция. Това често води до болки в свода на стъпалото и петата, които се проявяват по-силно сутрин или след продължителен период на почивка. Тези болки могат да бъдат овладяни при правилното носене на подходящи ортопедични стелки, почивка, упражнения и налагане с лед или студен компрес.

Метатарзалгията се характеризира с остра пробождаща или пареща болка в областта на възглавничките. Тя се усилва когато човек стои прав, ходи или тича. Болката рязко намалява при почивка. Причините за метатарзалгията може да са комплекс или дори единствен фактор. Това включва интензивна физическа активност, някои особености или деформации във формата на стъпалото, наднормено тегло, неподходящи обувки или неврома на Мортън (незлокачествен растеж на съединителна тъкан около нерва).

Плоскостъпието (дюстабан) представлява отпускане на надлъжния свод или на двата свода на ходилото. Това нарушение води до дискомфорт и болки по целите крака. За облекчаване на дисбаланса и стабилизиране на свода се препоръчва носенето на ортопедични стелки.

Висококачествени ортопедични стелки, подложки и разделители с марката VARITEKS може да закупите от нашия сайт lek.bg

Добавихте продукт в списъка си любими продукти
Продукта е добавен за сравнение